Treceți la conținutul principal

Scoala altfel - social

Proiectul "Lumina Învierii prin ochi de copil" s-a derulat în parteneriat cu DGASPC Suceava și s-a adresat copiilor cu dizabilități aflați în Casele de tip familial Șcheia și Mihoveni.
Obiectivele proiectului:
    1. realizarea unor decorațiuni de Paște oferite copiilor cu dizabilități aflați în Casele de tip familial;
    2. cultivarea unui comportament de grijă și atenție față de copiii care au nevoie de ajutor;
    3. dezvoltarea abilităţilor de comunicare;
Elevii participanti la proiectul  social din data de 19 aprilie 2016, au relaționat cu copiii de la Șcheia și Mihoveni și i-au  ajutat la decupat, lipit, colorat. În desfăşurarea activităţilor, elevii au lucrat în echipă, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Palatul Copiilor Suceava. La final copiii au primit dulciuri si materiale didactice oferite de sponsorul activitatii, SC Matelo SRL Suceava.
Coordonatori proiect,
prof. Șoiman Ștefania
prof. Reuț Marcela
prof. Șandru Alina
 
 

Mărturii ale elevilor:

Șlincu Andra-Maria - Cercul de informatică
Mi-a plăcut foarte mult această experiență. Copiii pe care i-am cunoscut astăzi sunt minunați. Ei doresc să ofere și să primească iubire. Mă bucur că am reușit să-i ajut cum am putut. Sper să mă reîntorc aici curând.

Andreea Găitan - Cercul de informatică
Mi-a făcut plăcere să vin aici. Copii au un suflet bun și sunt prietenoși. Nu sunt perfecți, dar sunr învățațti să respecte tot ce-i înconjoară. Mi-a plăcut să-i ajut pe acești copii foarte mult și sper să mă mai întorc.

Andreea Butnariuc, clasa a IX-a - Cercul de Tapiserie
A fost ceva nou, frumos și interesant pentru mine.” 

Bistriceanu Ioana, clasa a VII-a - Cercul de Tapiserie
A fost o experiență unică pe care nu am mai trăit-o. Ne-am bucurat alături de copii și a fost foarte frumos.

Maria Runcan, clasa a VIII-a - Cercul de Tapiserie

Această activitate de voluntariat m-a făcut să apreciez mai mult ceea ce am. De asemenea, am reușit să lucrez cu niște copii extraordinari care, în ciuda problemelor lor, sunt fericiți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki

Ziua Europei, 9 mai

Viitorul Europei depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa-i determinam pe elevi sa capete o alta viziune, o mentalitate integratoare, un comportament democratic, sa fie continuatorii valorilor naţionale în contextul celor europene. Elevii de la Cercul de informatica au sărbătorit Ziua Europei prin realizarea unor lucrari cu tema "Traiesc in Europa". Cele mai bune lucrări au fost ale elevilor: Sumanar Paul, Solcan Cezar, Ripan Gabriela, Pomparau Adelyn, Lazar Sabina, Rotaru George, Paduraru Andreea, Apetroaei Catalina, Cusnir Daria, Grigoras Ana Maria, Manole Cosmin, Creţu Yasmina, Braşcan Delia și Vasiliu Maria.