Treceți la conținutul principal

Fara ura, cu toleranta - 15 martie 2017

    Cercul de informatică de la Palatul Copiilor Suceava a organizat la Școala Gimnazială  nr.10 Suceava, o activitate de dezbatere publică cu tema Fără ură, cu toleranță”. Tema abordată cu elevii clasei a III-a C - învățător Crainiciuc Doina, s-a încadrat în probele concursului "Fără ură, cu toleranţă", care este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net, susţinute de Ministerul Educației Naţionale. Concursul a fost lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017.
   În cadrul activităților desfasurate sub îndrumarea doamnei profesoare Șoiman Ștefania și elevul din clasa a VII-a, Ungureanu Bogdan – Ionut, voluntar Salvați Copii Suceava, au fost puse discuție posibilele cauze ale situaţiilor de bullying și cyberbullying, precum şi efectele lor pe termen scurt, mediu şi lung asupra tuturor celor implicaţi. 
Cum arată cyberbullying-ul?

 • Primirea unor mesaje răutăcioase de la persoane cunoscute sau de la necunoscuți.
 • Primirea unor mesaje amenințătoare sau jignitoare prin intermediul rețelelor sociale, precum Facebook sau AskFm
 • Trimiterea către alții o unor poze sau clipuri cu tine cu scopul de a te jigni sau a te face să te simți stânjenit
 • Răspândirea de zvonuri despre tine prin SMS sau aplicații de chat precum WhatsApp.
 • Furtul parolelor tale pentru a-ți prelua conturile
 • Crearea unui profil fals cu pozele tale sau postarea de statusuri și comentarii ca venind din partea ta.
Fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, în sălile de clasă și cel mai frecvent în mediul online. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume, cu efect asupra adaptării tânărului în societate.

Elevii au prezentat posibilele cazuri ale bullying-ului si cyberbullying-ului întâlnite de ei, solutii care să stopeze aceste fenomene ce încalcă chiar și drepturile copilului. Discuțiile elevilor au fost foarte animate, aspecte din viața reală au fost surprinse în două video clipuri, prezentate în cadrul activității.  Prin această acțiune s-a dorit creșterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la efectele cyberbullyingului asupra tuturor celor implicaţi, precum și modul în care acesta poate fi oprit.

      •  Cum sa eviti bullying-ul?
 • Cea mai important lucru pe care trebuie sa il tii minte atunci cand te aflii intr-o astfel de situatie este sa iti mentii calmul. Retine faptul ca atunci cand raspunzi unui agresor ii dai acestuia satisfactie. Transmite-i o singura data si clar dorinta ta de a nu mai comunica cu el si daca acesta nu intelege, ignora-i mesajele. Poti bloca foarte usor mesajele cuiva. In ultimul rand, nu uita sa spui cuiva despre ceea ce ti s-a intamplat. Indiferent ca suni la linia noastra de consiliere, vorbesti cu un prieten sau cu parintii, vei primi o solutie, un sfat sau o incurajare care iti pot fi de ajutor.


 • Cum poti schimba setarile de confidentialitate pe facebook

 • Adevăruri despre bullying:
  • Fenomenul bullying NU este inofesiv sau inevitabil.
  • Fenomenul bullying ESTE învățat, rănește și poate fi controlat.
  • Fenomenul bullying SE DEZVOLTĂ dacă este susținut și lăsat nesupravegheat.
  • Fenomenul bullying IMPLICĂ pe oricine.
  • Fenomenul bullying POATE fi stopat și prevenit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scoala de vara Just4fun, 3-7 iulie 2017

vizita Salina CacicaÎn jurul anului 1780, în locul unde se află astăzi localitatea Cacica (în nord-estul României, în regiunea istorică Bucovina, la 18 km de orașul Gura Humorului și la 40 de km de orașul Suceava) au fost descoperite zăcăminte de sare. În anul 1798 s-a dat în exploatare aici o salină, aducându-se muncitori și tehnicieni din diferite provincii ale Imperiului Habsurgic, mai ales din Galiția, cei mai mulți fiind de etnie polonă și de religie romano-catolică.
Intrarea în mină se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn. Temperatura in mina este de aproximativ 15 grade Celsius.
vizita la BioEnergy SuceavaA intrat în funcțiune în anul 2013 și este o companie care se ocupă cu furnizarea energiei termice din surse regenerabile.Centrala de cogenerare a energiei termice și a energiei electrice din județul Suceava asigură încălzirea centralizată pentru 50.000 de persoane. Realizată cu o investiţie de 87 de milioane de euro,  a…

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”. Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune.
Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema:
- "Galeria steagurilor UE", 
 - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a
- Crăciun Pîţu George, clasa a II-a
 - Creţu Yasmina, clasa a IV-a
- Huţu Ştefan, clasa a IV-a
Andrei Elena, clasa a III-a
Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a
Enache Luana, clasa a III-a
Maftei Valentin, clasa a III-a

Huludeţ Patrick, clasa a II-a

Huludeţ Flavius, clasa a III-a
Lupchian Matei clasa III-a- atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa"
1. Todosi Ioana, clasa a III-a
2. Koczynscki Alfred, clasa a IV-a
3. Huţu Ştefan, clasa a IV-a
4. U…

Rezultatele Concursului judetean de informatica, 7 -8 apriie 2017

Numele si prenumeleClasaPalatul/ClubulSecțiunea Premiul1Ababei ȘtefanIIClubul Copiilor G HumoruluiWordII2Aga ClaudiaVIPalatul Copiilor SuceavaprogramareI3Aioanei GeorgianaIIIPalatul Copiilor SuceavaWordI4Anton DavidVClubul Copiilor FălticenipptM5Anton RăzvanIVPalatul Copiilor SuceavaprogramareI6Anton RăzvanIVPalatul Copiilor SuceavaWordIII7Arim AlexandruIIIPalatul Copiilor SuceavaWord8Avram AlexandruIIIPalatul Copiilor SuceavapptM9Balaceanu GiovaniVIIClubul Copiilor FălticenipptII10Bălăceanu GiovaniVIClubul Copiilor FălticenipptIII11Barba MariaIVClubul Copiilor FălticeniWordIII12Bilinschi AntoniaIIIPalatul Copiilor SuceavaWordII13