Treceți la conținutul principal

Jocuri în aer liber la școala de vară - Just4fun, 6 iulie 2017

Atelierul de orientare turistica s-a desfășurat în natură, fiind ghidați de dl prof. de sculptură Dan Jauca, în pădurea Pătrăuți.  Participanții împărțiți pe echipe au participat la jocuri interactive, jocuri de orientare turistica după harta si busola, orientare fără busola, jocuri cu delicii culinare etc.
Am cantat 4 cantece acompaniati de dl prof. de educație muzicală Șoiman Adrian.
Dimineata insorita - Semnal M
Coordonatori proiect,
prof. drd. Bumbu Nicoleta, Cercul de Orientare turistică
prof. dr. Șoiman Ștefania, Cercul de informatică
Jocuri în aer liber (outdoor)
Vânătoarea de comori în natură



Găsește comoara - activitate de orientare turistică cu ajutorul busolei. Parcurgerea un traseu contra cronometru si găsirea obiectul ascuns în natură.
Câmpul minat - participanții unei echipe, legați la ochi, au trebuit sa se ghideze după comenzile coechipierului și sa calce in pătratul desenat pe o porțiune plată de teren în așa fel incat sa ajungă la destinație fără să calce pe „mine“. Câștigătorii probei au ajuns dintr-o parte în alta „vii si nevătămați”.
Popice… altfel” - participanții unei echipe, au trebuit să dărâme ”popicele” cu capul (), de fapt cu un instrument ingenios legat de capul fiecăruia. Câștigătorii probei au reușit să dărâme toate popicele.
”Construim eco și ne distrăm” – 6 pahare de plastic se pun stivuite pe masă. După ce pornește cronometrul, concurenții trebuie sa ridice o piramida din pahare, fără a le atinge cu mâna, folosind un instrument construit din elastic și sfoară (baza de 6 pahare, fiecare din următoarele niveluri cu un pahar mai puțin).

”Mănâncă gogoșile” -  participanții au mâncat gogoșile înșirate pe o sfoară fără a le atinge cu mâna. 
”Construiește un peisaj din natură” - fiecare echipă a construit din materiale ecologice adunate din natură o machetă.

Impresiile tale despre activitățile realizate în Școala de vară „Just4fun”. J

”Școala de vară a fost o experiență de neuitat” – echipa Vulturii : Daria, Bogdan și Mișu

”Școala de vară a fost fantastică. Am avut ocazia de a cunoaște oameni noi, lucruri noi. Locurile minunate te fac sa plutești pe un nor pufos iar setea de cunoaștere te ține cu ochii larg deschiși spre tărâmurile de visare” – Diana Răduță
”Mi-a plăcut foarte mult școala de vară. Aș reveni cu drag în acest program!  A fost amuzant, am râs, am cântat, ne-am jucat. Y Just4fun Y” – Erika
”Mi-a plăcut cel mai mult cum fiecare excursie a avut un scop educațional. A fost foarte distractiv. Am învățat multe lucruri noi.” – Claudia Aga

”Mi-a plăcut foarte mult la salina Cacica” - Andrei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki

Ziua Europei, 9 mai

Viitorul Europei depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa-i determinam pe elevi sa capete o alta viziune, o mentalitate integratoare, un comportament democratic, sa fie continuatorii valorilor naţionale în contextul celor europene. Elevii de la Cercul de informatica au sărbătorit Ziua Europei prin realizarea unor lucrari cu tema "Traiesc in Europa". Cele mai bune lucrări au fost ale elevilor: Sumanar Paul, Solcan Cezar, Ripan Gabriela, Pomparau Adelyn, Lazar Sabina, Rotaru George, Paduraru Andreea, Apetroaei Catalina, Cusnir Daria, Grigoras Ana Maria, Manole Cosmin, Creţu Yasmina, Braşcan Delia și Vasiliu Maria.