Treceți la conținutul principal

Ziua numarului PI


Elevii de la Cercul de informatică a Palatului Copiilor Suceava au sărbătorit ziua numărului PI prin concursul de memorare a zecimalelor lui Pi, o expoziţie de postere, având ca subiect numărul Pi şi celebrele lui zecimale, un concurs de creare de prezentări electronice care să prezinte curiozitățile legate de acest număr dar şi o competiţie între grupe, care pun accent pe spiritul de echipă, creativitatea şi imaginaţia elevilor.
Numărul Pi este sărbătorit, la data de 14 martie, asta pentru că aproximat cu două zecimale se scrie 3,14, iar de aici s-a ajuns la data de 14/03 adică 14 martie. Combinată cu ziua de naştere a geniului matematicii şi fizicii Albert Einstein, în întreaga lume, mai cu seamă în cercurile ştiinţifice, ziua este sărbătorită printr-o serie de evenimente, conferinţe, concursuri si prezentări.
În noiembrie 2016, după 105 ore de calcule continue, calculatorul cercetătorului și entuziastului Peter Trueb a reușit să calculeze 22.459.157.718.361 de cifre ale lui pi, pe scurt, aproximativ 22,5 trilioane de cifre. Cercetatorul a realizat că depășirea recordului mondial pentru cifrele lui pi necesită putere mare de calcul și un spațiu de stocare rapid. 
Recordul înregistrat de Guinness la memorarea cifrelor lui π este de 67.890 de cifre, deținut de Lu Chao, un student de 24 de ani din China. I-au luat 24 de ore și 4 minute!!!
Coordonator activitate,
Prof.dr. Ștefania Șoiman




























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki

Ziua Europei, 9 mai

Viitorul Europei depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa-i determinam pe elevi sa capete o alta viziune, o mentalitate integratoare, un comportament democratic, sa fie continuatorii valorilor naţionale în contextul celor europene. Elevii de la Cercul de informatica au sărbătorit Ziua Europei prin realizarea unor lucrari cu tema "Traiesc in Europa". Cele mai bune lucrări au fost ale elevilor: Sumanar Paul, Solcan Cezar, Ripan Gabriela, Pomparau Adelyn, Lazar Sabina, Rotaru George, Paduraru Andreea, Apetroaei Catalina, Cusnir Daria, Grigoras Ana Maria, Manole Cosmin, Creţu Yasmina, Braşcan Delia și Vasiliu Maria.